8:00 - izbraukšana no Rīgas.
Ierašanās Limbažos. Pirmā garšas pietura! Un ne paradtas garšas – uzņēmums "Limbažu siers", būtībā ir pamatīgs vietējais zīmols. Uzņēmuma siera meistari gatavo tādu cieto sieru šķirnes kā Grande Duro un Sole Grosso, kuras novērtējuši daudzu pasaules valstu gardēži, tādēļ tie tik eksportēti uz Itāliju, Nīderlandi, Lielbritāniju, Spāniju, ASV, Izraēlu, Grieķiju u.c. Sieri tiek ražoti saskaņa ar Itālijas meistaru izstrādātām receptēm, no Itālijas tiek piegādāti arī siera ražošanas materiāli, bet ražošanas tehnika izgatavota Šveicē. Produktiem netiek pievienotas mākslīgās krāsvielas, nobriedināti sieri šeit tiek kā minimums 6 mēnešus, un tie nesatur laktozi. Un tieši šos sierus šodien mēs nogaršosim! Mūs gaida degustācija (jāpasūta pirms ceļojuma mūsu birojā), kurā tiks piedāvāti trīs veidu cietie sieri, kā arī pārējā uzņēmuma produkcija. Kāda? Lai tas ir kā pārsteigums! Būs arī iespēja iegādāties uzņēmuma produkciju.
Arī turpinājumā būs delikateses! Mūs gaida vizīte zvejnieku saimniecībā "Kurķis", kur vēl jo projām šī delikatese – nēģi, tiek ķerti saskaņā ar senajām tehnoloģijām. Saimnieks mums pastāstīs par nēģu dzīvi, par vēsturiskajām nēģu ķeršanas metodēm, nodemonstrēs īpašu filmu par šiem procesiem, kā arī piedāvās īstā krāsnī svaigi ceptus nēģus (jāpasūta pirms ceļojuma mūsu birojā). Zvejniekam oktobris ir ļoti piesātināts un grūts mēnesis – visi pieprasa svaigos nēģus, bet tos noķert nav nemaz tik vienkārši! Bet saimnieks darīs visu iespējamo, lai mēs savu ceļu turpinātu nevis tukšam rokām, bet ar svaigajiem nēģiem.
Pienācis laiks apmeklēt vietu, kura ir patiesi īpaša šajā reģionā – slavenā piedzīvojumu meklētāja, nebēdnieka un stāstnieka barona Hieronīma fon Minhauzena muzeju! Jo svarīgu savas piesātinātās biogrāfijas daļu barons Minhauzens ar savu sievu Jakobīniju pavadījis šeit, Duntes muižā, kur jau vairākus gadsimtus cilvēki viens otram pārstāsta barona neiedomājamos stāstus. Minhauzena sievas – Jakobīnijas istabā redzēsiet īstas 18. gadsimta dāmas paradīzes stūrīti. Muzeja otrajā stāvā izvietojusies aizgājušo laiku un mūsdienu slavenību vaska figūru ekspozīcija un katram no jums būs iespēja nofotografēties ar Raimondu Paulu vai basketbola zvaigzni Uļjanu Semjonovu. Ekskursija muzejā vietējā gida pavadībā un daudz interesantu stāstu no barona Minhauzena!
Zvejnieki mēdz būt dažādi… Katram savs stils un nēģu cepšanas paņēmiens. Kur tad vēl pie mums Vidzemes piekrastē zvejo nēģus? Protams! Carnikavā! Dosimies tur, kur arī cep un gatavo nēģus – uz saimniecību "Zibs". Delikateses šodien mēs medīsim pa visu piekrasti un tam mums noderēs arī šīsdienas noslēdzošā degustācija – īpašā gardēžu plate (jāpasūta pirms ceļojuma mūsu birojā)! Gardumi nepaslīdēs mums garām! Kas tik viss te ir? Karpa, līnis, nēģis, jūras asaris… Daudz gardumu! Būs arī iespēja produkciju iegādāties.
Vakarā atgriešanās Rīgā.
Ceļojuma cenā iekļauts:
Transporta pakalpojumi;
Grupu pavadoša gida pakalpojumi.
Iespējamie papildizdevumi (saskaņā ar jūsu vēlmēm):
"Limbažu siers" (stāstījums + degustācija) - 3.50 € (jāpasūta pirms ceļojuma mūsu birojā);
Nēģi saimniecībā "Zibs" (stāstījums + degustācija) - 3.00 € (jāpasūta pirms ceļojuma mūsu birojā) – grupai minimālais dalībnieku skaits 10 cilvēki;
Minhauzena muzejs (ieejas biļete + ekskursija vietējā gida pavadībā): pieaugušajiem - 4.50 €; / skolēniem, pensionāriem - 3.50 €; / piemsskolas vecuma bērniem – bez maksas;
Nēģi saimniecībā "Kurķis" (stāstījums + degustācija): 3.50 € (jāpasūta pirms ceļojuma mūsu birojā).
Papildus informacija:
Ceļojuma datums | 18-10-2020 8:00 |
Ceļojuma beigu datums | 18-10-2020 21:00 |
Reģistrēts | 29 |
Pieejamās vietas | 1 |
Individuālā cena | 31.00 € |
Izbraukšana no | Aspazijas bulvāris 5, Rīga |